Saturday, February 13, 2010

Where does everybody go when they say they have to go?

Tak jsem přece jen tady. Už asi rok jsem přemýšlela o blogspotu, ale prostě mi bylo líto opustit svůj starý blog. Konečně jsem se odhodlala. Teď se stal blogspot docela trendem, což se mi moc nezamlouvá, ale s tím nic nenadělám. Uvidím, jak se mi tady bude líbit. Třeba se ještě vrátím zpátky, co já vím...

Minulý týden jsem měla dost nabitý, hodně učení a všeho. Ve čtvrtek mě ještě dorazila zpráva, že zemřel Alexander McQueen. Byl to opravdu jeden z mých nejoblíbenějších návrhářů. Jak byl úžasný a originální víte sami. V pátek jsme psali obávaný test z biologie, který jsem díky tomu "tak nějak" nezvládla. Tak začnu s pětkou, noaco.

Minulou neděli k nám přijela babi a přivezla mi z Francie Elle. Chtěla jsem sice Vogue, ale nemohla si prý zapamatovat ten název :D. Nevadí. Poptala se na časopis de la mode a dali jí Elle. Musím ale přiznat, že česká Elle se mi asi líbí víc. Což je divné, vzhledem k mé averzi vůči všemu českému. Nemám k ní sice asi žádný důvod, ale...(?)
Ve francouzské Elle je méně módy a více psaných článků, obrázky se mi zdají nějak méně kvalitněji natisklé a celková designová úprava se mi zkrátka více líbí v Elle české.

Strašně se mi líbí oblečení, co má ta druhá holka z leva.

Babča se mě taky ptala, jestli s ní v říjnu nepojedu do Londýna. Ale v říjnu máme jet do Londýna se školou, tak nakonec usoudila, že dvakrát za jeden měsíc tam jezdit nebudu a bylo vyřešeno. Škoda, s ní bych si aspoň užila luxusních hotelů, na které ona nedá dopustit.

Ve škole jsme dostali propisky s logem za pochvalu ředitelky školy. Super, v té propisce je hodně tence píšící náplň, takže se mi s ní budou lépe psát pidipísmenka do taháků.

Pořád si teď pouštím islandskou skupinu Sigur Rós. Úžasný :). A Island jako zemi miluju. Sice jsem tam ještě nebyla, ale moje babča cestovatelka samozřejmě ano a do fotek a toho, co mi o Islandu řekla jsem se zamilovala. Ještě nevím, jestli se tady dá dát video, aniž bych ho měla uložené v počítači, tak dávám odkaz na písničku Gobbledigook od Sigur Rós tady. A Björk je taky islanďanka a má skvělou hudbu, něco na tom bude :). Obal toho CD :D ↓



Včera jsem byla v knihovně, kde mi oznámili, že mám zaplatit upomínku 60 kč, protože jsem nevrátila včas knížky. Už je mám asi tři měsíce a dvakrát jsem si je prodloužila, protože vždycky když jdu kolem knihovny, tak ty knížky u sebe samozřejmě nemám. A půjčila jsem si novou knížku na prázdniny. Tajný život Salvadora Dalího. Je to jeho autobiografie. Večer jsem se dívala na Imaginarium dr. Parnasse. Když Heatha vystřídal Johnny Depp, zatlačila jsem slzu, ale samozřejmě to i Johnny zahrál perfektně. Jude Law mi tam taky docela seděl, ale Colin Farrell už ne. A byla jsem ráda, že tam hraje Lily Cole, skvěle se do toho filmu hodila. Ten film aspiruje na post mého nejoblíbenějšího.


Ráno jsem měla nastavený budík na půl jedenácté (takže spíš dopoledne). Ale samozřejmě jsem se nevzbudila, ani mě to nepřekvapilo, když jsem šla spát v pět ráno, byla totálně nevyspaná ještě z celého týdnu a navíc jsem místo pořádného spánku poslouchala iPod. Důvodem, proč jsem se ale chtěla probudit bylo to, že včera mi přišel lístek, že si mám na poště vyzvednout doporučenou zásilku a já jsem nevěděla, co by to mohlo být, tak jsem byla zvědavá. Vzbudila jsem se ale až o hodinu později, než jsem zamýšlela, tak jsem měla půl hodiny na to, abych se převlékla ze svého spacího úboru a doběhla na tu poštu. Tak tak jsem to stihla. Doma jsem zjistila, že to byla nová Elle, která se nevešla do schránky, kvůli té tašce, co u ní byla jako příloha. Ááá, už jsem se na ni těšila :).


Před chvilkou jsem dohrála Machinarium, což je ručně kreslená česká počítačová hra. Vidíte to? Česká. Třeba to se mnou nebude zas tak zlý. Miluju ji, i její soundtrack. Úplně mě vtáhla do svého děje. A to, jak je to všechno nakreslené je dokonalé. A vždy, když jsem ji hrála, měla jsem u toho zapálenou svíčku s vůní bílých růží, takže si teď spojuju jedno s druhým. Nevím, proč to tu píšu, ale je to fajn :).


Příští týden plánuju se jít ostříhat a nabarvit vlasy na zrzavo. Myslím, že mi to nebude slušet, ale zkusit to prostě musím, protože na smrtelné posteli bych toho určitě litovala, kdybych to aspoň nezkusila. A na smrtelné posteli můžu ležet už brzo, pokud přestanou vyrábět šťávu Jupí černý bez. Na té jsem teď absolutně závislá. Chyba, pokud jste ji ještě neměli.

Tenhle článek celý moc nedává smysl, ale takové jsou všechny moje články, takže peace out.

3 comments:

  1. Taky bych chtěla babičku cestovatelku:))
    A děkuji za tipy na hudbu a tu hru.
    Na Elle se už těším a příští týden jdu taky ke kadeřnici;)
    takže peace out (:

    ReplyDelete
  2. No tak ja vždycky v průběhu čtění článku připosuju do komentu, ptz jinak bych to všechno zapomněla:D..a hned se mi líbí ten titulek:D..nevím teda jeslti je to myšleno jak to myslím já, ale hend jsem si vzpomněla jak napíšu třeba naicq že musím jít..:D
    jaj..no já už si taky nasbírala pár ,,hezkých'' známek:D..ale 5ky asi žádné..já už ani nevím, je mi to jedno:D
    tak to je dobrý že máš akovou babičku cestovatelku..ty se uplně máš..chci taky takovou babičku, nebo mamku, nebo segru:D.prostě někoho..já mám jako vždy nezajímavou rodinu:D:(..a luxusní hotely..vy jste fakt bohatí:D...takže do Londýna jedeš?to je fakt super!!!!:))) ještě k těm časopisům..ty se uplně máš..taky bych si kupovala Elle, Vogue a podobně..ale to je na mě dost drahý..no ne že bychom na to neměli, asi v tom nemám takovou zálibu jako ty abych do toho investovala no:)
    ten film chci taky moc vidět..slzu zatlačím vždykcy i utoho traileru když vidím Heatha..oni jsou si s Johnnym i podobní, on se tam taky hodí..ale prostě je ot neuvěřielná škoda..no o te tragedii radeji neudu mluvit, ještě mě to rozhodí:((
    na té obalce jsem vubec L.Gagu nepoznala..ta taška je dobrá, praktická..ale jako..slibujou ti časopis až do schránky a pak pro nej musíš behat na poštu:D..
    netušila jsem že jsi tak zaujata proti všemu českému :-O..tak zase vím něco nového..a já si myslím, že zrzavá ti slušet bude:)fakt..dokážu si to i dost dobře představit...

    ReplyDelete
  3. DOPRCIC! pisu komentar a on se mi smaze!! a to jsem se zrovna tak rozepsala.
    Na te Elle by mne stvalo, ze ji nerozumim...
    A do islandu bych se taky chtela podivat, je to krasna zeme.
    Imaginarium me bavilo, byl to zvlastni, zajimavy a neobvykly dej! Lily Cole nemam rada, ale je pravda, ze do toho filmu se uzasne hodila.

    ReplyDelete