Sunday, September 25, 2011

Mon cœur se trouve en France.

Nespadla jsem z Pont Alexandre III a neutopila jsem se v Seině, ani mě nesrazila k zemi kanadská turistka skákající z Notre Dame. Jsem živá a zdravá (v mezích), ale své myšlenky z Francie jsem si setřídila až teď.

Napřed jsme jeli do Bretaně, kde jsme se procházeli městečky s překrásnými hrázděnými domečky, ochutnali jsme pravé crêpes s crème de marron a brouzdali se po mořském pobřeží lemovaném útesy.

Postupně jsme se přesouvali do Normandie (spali jsme každý den na jiném místě a postupovali jsme směrem k Paříži). Tam jsem využívala svých nově nabytých osmnácti let a ochutnávala Cidre :D. Ten hruškový je nej :D.

A nakonec Paříž. Ach, Paříž! První den jsme se procházeli uměleckým Montmartrem, nakupovali v La Défense a obdivovali velkolepost Versailles. Druhý den se ti, co se rozhodli nebýt lemrami plazili na Eiffelovku pěšky, ostatní se projeli výtahem. Já jsem patřila do první skupiny a šla jsem docela rychle, což jak jsem posléze zjistila jsem radši neměla dělat, protože asi u 650. schodu jsem měla totální krizi a myslela jsem, že na těch schodech umřu. Blokovala jsem ovšem cestu ostatním lidem, tak jsem sebrala poslední zbytky sil a se značnou pomocí zábradlí jsem to nakonec vylezla. Cítila jsem se jako horolezec na vrcholu Mount Everest a chyběla mi vlajka, kterou bych tam zapíchla. Celý ten druhý den byl dost náročný, běhali jsme z jedné památky na druhou prakticky bez zastavení, vážně jsme ani neměli čas si na chvilku sednout a tak když jsme odpoledne dorazili do Invalidovny, skutečně jsme jako invalidé vypadali a chabě jsme bojovali o místa na dvou lavičkách, kde bychom si mohli sednout při čekání na vstupenky. Večer jsme se projeli lodí po Seině (hurá, seděli jsme celou půlhodinu!) a viděli jsme tak hodně památek z jiné perspektivy (a taky obří reklamu Burberry - Body na Musée d'Orsay :D ♥). Další den byl podobně náročný jako předešlý, v Louvru jsem to vzdala a sesunula se na podlahu, ale když se učitelka ptala na zájemce, kteří se chtějí jít podívat ještě na impresionisty do Musée d'Orsay, statečně jsem podpořena svou láskou k impresionismu opět vstala a šla. Z asi 45 lidí ze zájezdu nás šlo 5, ostatní se rozhodli odpočívat v Louvru. A samozřejmě udělali velkou chybu. Sice jsme mezi těmi obrazy jen tak rychle prolítli (stejně bych mohla charakterizovat celý zájezd - viděli jsme všechno a zároveň nic), ale stálo to za to. A taky jsem tam potkala muže svých snů. Měl hnědé, jemně zvlněné vlasy, modré oči, na sobě světle béžové kalhoty ani ne příliš úzké, ani příliš volné, hnědé polobotky a bílou košili s vyhrnutými rukávy. Bylo mu tak 23, seděl na lavičce a kreslil do skicáku svou, ehm, nejspíš přítelkyni. Ta přítelkyně byla samozřejmě jediná vada :D.

Teď vás ještě zahltím tunou fotek :D. Rozdělila jsem to, takže Paříž bude až v dalším článku.

Magický Carnac.







Concernau těsně před odlivem.


A odliv.


Cap Fréhel.




Vypadám možná trochu otráveně, ale ve skutečnosti jsem byla nadšená :D.





Saint-Malo.


Mont Saint Michel při odlivu (to co vypadá trochu jako voda je stín mraku :D).




Arromanches.


Caen.



Hoho, Česko v Caen :D.


Nudlovité domečky v Honfleur.


Rouen.



9 comments:

  1. Tam je kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasne :)

    ReplyDelete
  2. uu, gabbi, mělas mě vzít s sebou!

    ReplyDelete
  3. to muselo být úžasné:) krásné fotky!.)

    ReplyDelete
  4. wow, tak trochu závist :-)
    nááádhera!!!

    mujfialovysvet.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. to jsou vážně nádherný fotky!! závidím ;)

    ReplyDelete
  6. úžasný článek, úžasné fotky, prostě máš úžasný blog! to už jsem, ale myslím psala i na plurku :D

    ReplyDelete
  7. tyjo! Ty fotky jsou naprosto úžasné, možná je i dobře, že jste nebyli jen v Paříži..protože takovou nádheru bych opravdu chtěla vidět..moře z útesů a ten porost všude..paráda! Jinak myslím že jsme taky šli pěšky nahoru :D nebo dolů možná, ani nevím už..nechtělo se mi:D Ale tys mě fakt pobavila ted :D
    jo v Paříži jsou opravdu krásní kluci, to je asi takové plus proti Londýnu..i když tam jsou taky, ale Pařížané jsou fakt nádherní skoro všichni.A připomněla jsi mi taky jednoho, který si kreslil v nějakém muzeu, ale nekreslil žádnou holku, ale nějakou sochu nebo co to bylo, už nevím:) No ale chtěla bych vidět toho 'tvého', škoda žes nepořídila fotku :D já si takhle fotila jednoho v Londýně :D:D

    ReplyDelete
  8. jé zázrak, komentář se zveřejnil:D tak odteď už pro tento účel budu používat pouze mozillu!;)

    ReplyDelete
  9. Skvěle napsáno, u článku jsem se fakt pobavila. Krásné fotky, už se těším na ty z Paříže.

    ReplyDelete