Monday, January 2, 2012

Hamingjusamur Nýtt Ár.

Původně jsem zamýšlela takhle na Nový rok napsat nějaký přelomový článek, něco ve smyslu rozřešení záhady Bermudského trojúhelníku, nebo článek mnohostranně rekapitulující, ani jedno ovšem nějak nevyšlo.

Tak jenom zbývá doufat, že z toho aspoň nevzejde větší blábol než obvykle.

Nejdříve jsem si řekla, že si nebudu dávat raději předsevzetí žádné. Ale vzhledem k tomu, že můj život opravdu nutně potřebuje změnu, sepsala jsem si toto: • začnu jíst zdravěji, • budu plnit své povinnosti včas, • budu chodit spát včas, • budu chodit do školy včas (tohle třikrát podtrhnuté, protože nade mnou visí hrozba, že pokud ještě párkrát přijdu pozdě, už se nebudu muset obtěžovat do té školy chodit vůbec).

Dnešek nezačal nijak slavně, šla jsem spát asi o půl sedmé ráno a když jsem se probudila a mátožným krokem vykročila z postele, rozšlápla jsem nějakou skleněnou misku, která stála vedle ní (netuším, kde se tam vzala) a pořezala jsem si nohu. Pak se mi stala nehoda se špatně uhašenou sirkou, kvůli které mi shořela část pravidel k nové společenské hře. A na pozdní snídani jsem si dala čokoládu. Ehm, má předsevzetí nějak nevychází, ale snad budu mít aspoň díky střepům štěstí.

Extrakt věcí, které jsem dostala (ale nezasloužila jsem si je) k Vánocům + věci, které jsem si koupila ve slevách.


Trošku mi vadí, že tohle je jiná edice Harryho než ta předtím, takže se to k sobě nehodí :D. Ta na té předchozí fotce se mi líbí víc.


Píšou, že je to sequel k Pillars of the Earth a já jsem Pillars of the Earth nečetla, tak nevím, jestli to mám začít číst. Pokud to někdo z vás četl, tak mi dejte vědět, jestli to na sebe hodně navazuje nebo ne :D.


Úúú, jelen! ♥


Něco v takové mechově zelené jsem už dlouho sháněla, ten svetr se mi hrozně líbí.



Jeden prstýnek se sovou sice už mám, ale lesní zvěře není nikdy dost, Ježíšek se trefil :D.


V tmavě červené jsem taky už dlouho něco chtěla a tohle je přesně ten odstín!



Ty puntíky jsou takové semišové :3


Můj sen, tu knihu jsem vždycky chtěla!
Od útlého věku jsem se hrozně zajímala o vesmír, pořád jsem chodila do knihovny a půjčovala si hromadu knih s touto tématikou a věděla jsem o tom miliony věcí. Toužila jsem se stát kosmonautkou. Pak mi postupně začalo docházet, že kosmonautkou nejspíš nikdy nebudu (v této době už to vím zcela jistě, taky vzhledem k tomu, že na cesty do vesmíru už nejsou peníze) a mé vědomosti se postupně vytrácely. Ale doufám, že čtením téhle knihy se mi vědomosti postupně budou navracet zpět, je dost obsáhlá a navíc jsou v ní naprosto úžasné fotky!




A hlavním mým dárkem byly nové lyže, už se těším, až je vyzkouším .))

Na závěr bych vám chtěla popřát hodně štěstí do nového roku, ať je lepší, než všechny předchozí! 

A nějak se nám přehoupla půlnoc, takže počáteční slova článku už jsou tak trochu passé..no, nevadí.

14 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. to tričko s jelenem, tu karmínovou košili a béžový cargigan bych ti nejradši ukradla =D

    ReplyDelete
  3. a já bych ti ukradla harryho! :D
    krásné věci ♥

    ReplyDelete
  4. jéé vesmír, ten mě taky vždycky fascinoval, hlavně teda mě bavily ty dokumenty :) jinak skvělý dárky..

    škoda že se tu neobjeví článek za celý rok s fotkami, na ten jsem se u tebe taky těšila ;)

    ReplyDelete
  5. Zajímalo by mě, jak jsi se naučila tak dobře anglicky, že nemáš problém se čtením knih v aj? To máš ze školy, zahraničí, nebo tě to tolika baví? :-) kéž bych byla jednou na tvé úrovni.

    ReplyDelete
  6. máš harryka anglicky? já je mám přelouskaný všechny česky♥

    her-guess.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. :-D :-D ješiš! promiň, že se směju, je to hrozný, ale dost to pobaví - myslim tím ty nehody! předsevzetí si nedávám, protože by to dopadlo stejně jako u Tebe - neúspěchem - a to bych se pak ještě víc stresovala! :-D
    ten zelený svetr ♥ ♥ ♥ - odkud je? šla bych jim je poslintat :-D
    jinak Ti chci vynadat, protože jsem si kvůli Tobě vypěstovala závislost na Monki! sakra! :-D
    krásný nový rok i Tobě :-))

    mujfialovysvet.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Děkuji za krásné komentáře :) taky přeji skvělý rok 2012 plný úspěchů a splněných přání ♥

    Co se předsevzetí týče, jsem v tomhle ohledu absolutně neschopná. Když mi nějaké vydrželo pár dní, byl to úspěch :D proto už to teď nepraktikuji.. ale musím se přiznat, že jsem si chtěla dát to samé co Ty - jíst zdravě - ale nebyla bych to já, kdybych se hned 1. ledna necpala cukrovím, brambůrkama a vším co se ani zdaleka zdravému jídlu nepodobá :D Taky jsem chtěla začít cvičit, nuže, ještě jsem k tomu nečuchla :D takže asi tak..

    Dárečky jsi dostala teda krásné :) tričko s jelen a peřím se mi moc líbí, pak taky prstýnek se sovou, svetřík a tílko s puntíky ;)
    Nikdy nechápu jak dokážou rodiče odhadnout co se nám bude líbit a mnohdy se trefí do toho, po čem jsme delší dobu pátraly :D

    ReplyDelete
  9. A promiň za tak dlouhý komentář :D neměla jsem v plánu psát takový román :D

    ReplyDelete
  10. Lucie: Ze školy to určitě nemám, na základce jsme měli příšernou učitelku a teď je to sice lepší, ale stejně mi připadá, že jsem se tam nic nového nenaučila.. Asi je to tím, že mě to prostě baví. Myslím, že nejvíce jsem se naučila sledováním filmů v angličtině, nejdříve s anglickými titulky, přičemž jsem si ten film co chvilku zastavovala a snažila se to co říkají doopravdy vstřebávat, teď už se dívám bez titulků, ale taky si to občas zastavuju, abych si zapamatovala třeba nějaké fráze. No a taky se zlepšuju tím, že hodně čtu - pokud nějaké slovo neznám, vyhledám si ho a napíšu někam, ať si ho zapamatuju (to se mi ale většinou nechce, tak to moc nedělám :D).

    Promiň, že je to tak dlouhé :D.
    A držím palce, ať se ti daří v angličtině zlepšovat!

    ReplyDelete
  11. Já byla taky jako malá posedlá vesmírem :D
    (a sen stát se kosmonautkou mě ještě neopustil :D )
    A přeju jen to nejlepší do Nového roku, hodně štěstí s předsevzetími :)

    ReplyDelete
  12. Hi.
    Just wanted to say that you have an amazing blog. I had google translate the 15 last entries, and I love how dreamy and at the same time down to earth you are.

    And I love The Paper Kites too. :D

    Anywho, hope your year turns out to be the best one you've had so far.

    Love from Norway.

    ReplyDelete