Thursday, June 27, 2013

Drizzly wonderland.

Sotva to v Česku s létem začalo vypadat nadějně, přestěhovala jsem se do deštivé Anglie. Předpověď na následující dny je buď "mostly cloudy with showers"nebo "intermittent showers" a podobně. Ale jsou to opravdu jen "showers", chvilku jemně prší a pak zase přestane a třeba i vysvitne slunce. Některé dny je vyloženě horko.

Je to tu hrozně fajn. Neuvěřitelně milí a ochotní lidé, krásná krajina s lesy a jezery, pitoreskní architektura. Bydlím na bývalé farmě, je to 350 let stará budova, která je ale dobře udržovaná, uvnitř to vypadá jak na hradě! Všude staré kyvadlové hodiny, lampy, almary, tajemné obrazy, tajné vchody.. Je tady spousta zvláštností. Místnost plná starých trpaslíků, prostor, do kterého se může vejít dveřmi pod schody - je to uvnitř, ale není tam žádná podlaha, takže tam místy rostou rostliny a uprostřed jsou pohozené holínky - wtf? A ze svého pokoje můžu vstoupit do cizího pokoje dveřmi, které se dají zamykat jen z mé strany..
Přijela jsem tady s kámoškou, ale bydlí nás tady společně asi 15 lidí z Česka, z nichž jsem většinu předem neznala. Zatím každou noc tady máme partyhard a úměrně s množstvím požitého alkoholu se zhoršuje naše schopnost mluvit česky, takže v brzkých ranních hodinách už tady všichni mluví anglicky.

Naprostý kontrast magického prostředí farmy je prostředí mé práce. Pracuji v jedné nejmenované světové společnosti zaměřené na hamburgery. Zatím z toho moc nemám radost, protože jídlo, co se tam prodává, nemám vůbec ráda a nechci se na to ani dívat, ale jsem ráda, že tu práci vůbec mám, tak si budu muset zvyknout. Pracuju ale s nejúžasnějším klukem v celé Mléčné dráze a všech přilehlých galaxiích, tak alespoň to mě motivuje do té práce chodit. Noc před prvním dnem v práci jsem vůbec nešla spát a dost jsem pila, a tak si moc nepamatuju všechny ty "důležité" instrukce, které musím dodržovat :D. Matně si pamatuju deset kroků, kterými musíme postupovat, když si myjeme ruce, pak návod, jak zvednout krabici a samozřejmě, že nesmím pracovat pod vlivem alkoholu :D. Fail hned první den.

Bydlíme na kraji malé vesnice, která je asi čtyřicet kilometrů od Manchesteru. V pátek jsem měla osobní challenge, protože jsem si do Manchesteru sama musela jet vyřídit pojištění a s mým chybějícím orientačním smyslem byly přestupy na těch obrovských nádražích šílené! Ale jinak se mi tam moc líbilo, musím tam co nejdříve zajít znovu, hlavně nakupovat do obřího Trafford Centre :D.

Byla jsem fotit zatím jen tak narychlo, jen kousek od naší farmy, potom musím dodat lepší fotky, tyto jsou moc přesvětlené..






Náš domácí má různě po prostorách farmy postavených svých šestnáct aut. Tři velké Range Rovery, sportovní Mercedesy, osobní BMW, velké dodávky, ... Ráno to musí být těžké rozhodování, které z nich si zrovna vybere :D.


Naše farma ze strany k silnici.


Nejlepší jogurt co jsem kdy jedla! Borůvky a granátová jablka jsou mé nejoblíbenější ovoce a dohromady to chutná jak sen



Z Manchesteru. Hrozné, neumím fotit budovy.





 





 



V Marks & Spencer mají nejlepší věci!



Mňam snídaně

 

Tak obří borůvky jsem ještě neviděla!

4 comments:

  1. Můžu si s tebou vyměnit život?:D

    ReplyDelete
  2. gabbi, skvělý článek! <33 strašně příjemně se četl a pobavila jsem se. :D na plurku mi musíš někdy napsat, co vlastně děláš v Anglii?

    ReplyDelete
  3. wow, ty se ale máš :) to musí být dobrodrůžo :)

    ReplyDelete
  4. to zní super:))) tak ať se daří!

    ReplyDelete