Thursday, August 4, 2011

Jane Eyre.

V úterý jsem byla v kině na Janě Eyrové. Asi před týdnem jsem dočetla knížku od Charlotte Brontë, takže jsem byla docela zvědavá, jaký bude film. Když jsem to začala číst, moc mě to nebavilo a vadila mi hlavně ta Janina strohost, ale když jsem vzala v úvahu, že je ta kniha z roku 1847, zvykla jsem si na to a nakonec mi Jana přirostla k srdci. Miluju příběhy odehrávající se v 19. století, takže byla jen otázka času, kdy se vrhnu i na Janu. Nevím, proč nejsem nikdy pořádně schopna popsat své pocity z filmu, který jsem viděla v kině narozdíl od filmu, na který se dívám na dvd :D, ale mám dojem, že se mi líbil asi stejně jako kniha. Mia Wasikowska na mě ve všech filmech působí, jako bych ji už léta dobře znala a Michael Fassbender byl hrozně charismatický, herce do hlavních rolí nemohli vybrat lépe. Ale kdybych to předtím nečetla, asi by se mi to zfilmování líbilo o něco méně, protože to bylo trochu vleklé.

No, každopádně, pokud máte rádi zfilmování knížek Jane Austen a podobně, bude se vám líbit i tohle. Můj chaotický článek vás asi moc nenavnadil, ale věřte tomu, že to stojí za to :D.








Photos via weheartit.com.

9 comments:

  1. tak ten film musím určitě vidět!

    ReplyDelete
  2. tahle knížka je moje nejoblíbenější! já viděla zatím s Charlotte Gainsbourg,ale tuhle verzi chci taky určitě vidět! =)

    ReplyDelete
  3. ta fotka knizky je krasna a film me laka. :)

    ReplyDelete
  4. Já knížku dostala do ruky asi ve 13, kdy mě ta doba absolutně nezajímala a samotná kniha mě po pár stránkách taky nenadchla. v neděli mě kámoška vytáhla do kina a ono, film se táhl a byl vleklý, ale strašně moc se mi líbil. natolik, že sem odhodlaná přečíst si knížku znovu. Fassbender je sakra hezkej chlap!

    ReplyDelete
  5. videla som už asi dve verzie filmu o Jane,no táto vyzerá najlepšie,určite si ju kuknem :)

    ReplyDelete
  6. Tú knihu som čítala dvakrát, veľmi sa mi páči. Film som videla, ale v staršom vydaní. Tento musí byť novší :D

    ReplyDelete
  7. Ten film,musím vidět :)!
    Zvu tě ke mě na giveaway !
    http://kockandy.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. to musím vidieť :) vyzerá to super :)

    ReplyDelete
  9. ten film se mi vůbec nelíbil, byl zbytečně dlouhý, až chvilkama nudný a prostě ten konec totálně kýčovitý! ano, mám ráda zamilované filmy a mám ráda klasiku, ale tohle jednou a dost!!

    ReplyDelete