Monday, August 1, 2011

Snatches of summer.

Pozdní vyjádření k Harrymu - byl to prostě nejlepší zfilmovaný díl ze všech. Tečka. Vypíšu se až po druhém zhlédnutí.

První týden mé nepřítomnosti tady jsem strávila kdesi v Hostýnských vrších. Byli jsme ubytováni na děsivém místě, které se někdo odvážil nazvat hotel a které mi silně připomínalo ubytovnu z epizody Skins v Rusku. Při prvním vkročení do našeho pokoje náš zrak upoutal mrtvý brouk na koberci neidentifikovatelného zbarvení a zajímavá skříň s vylomenými dveřmi. Samozřejmostí byly koupelny společné pro celé patro, ze kterých mě s kámoškou při každé příležitosti vyháněla uklízečka v ruce svírající kbelík se šplouchající vodou (s argumentem, že tam právě vytřela a my na podlaze uděláme kaluže), kterou bylo ještě o něco méně příjemné potkat večer na tmavé chodbě spoře osvětlené tajemně blikající zářivkou a střetnout se s jejím hororově nenávistným pohledem. Ale nehledě na místo našeho ubytování to bylo skvělé. Půlnoční procházky temným lesem (a zběsilý běh "než se zabijem pádem o některý pařez") s fosforeskujícími náramky na rukou, pozorování hvězd a vymýšlení nových souhvězdí, kytara a opékání marshmallows, další pokus o zabití formou válení sudů po neznámém terénu a z denních aktivit piknik na nádherné louce, v košíku s kopřivovým sirupem a experimentálními morušovými muffiny a neromantické plavení se lodičkou po jezírku.
A příště radši budu spát pod širákem. To je stejně nejlepší.

Druhý týden jsem byla z náruče svobody uzmuta babičkou a umístěna na naši chatu na samotě. Trhaní hrášku a rybízu, těžká dřina. Avšak volné chvíle jsem si zpříjemnila četbou Rimbaudových veršů v houpací síti a snila o pastelovém vílím světě, kde pavouci spřádají krajkové sítě a na stromech roste cukrová vata. Pavouci tam vůbec nejsou tak ohavní jako ti, kteří na mě číhali v rybízových keřích.













Blížící se apokalypsa.

8 comments:

  1. to je kouzelnej článek. snad první věc, co na mě trochu dýchla prázdninovou atmosféru. tak je mi nějak líp. taky bych chtěla někam na chatu, živit se borůvkama a spát na mechu. joa medem taky.

    ReplyDelete
  2. Posledni fotka je teda suprova. :)

    ReplyDelete
  3. Ja už fakt musím prestať slintať nad tvojími fotkami :D sú krááásne

    ReplyDelete
  4. ty fotky jsou úžasné :)

    www.myamericandr3am.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. wow, zní to jako obrovské dobrodrůžo =)
    s Harrym naprosto souhlasím =) těším se na tvoje podrobné dojmy ;)
    a mě trhání rybízu ani moc nevadí, ale můj pan žaludek je potom vždycky překyselený =D

    ReplyDelete
  6. koukm, že jsi byla v květné zahradě v Kroměříži a na Lešné, pokud se nepletu :)
    Jinak krásné fotky, jako vždy a o článku nemluvě.. úplně z něj sálá léto. To jsem v tomhle chladném počasí opravdu potřebovala.

    ReplyDelete