Sunday, June 10, 2012

Gazing up into the darkness I saw myself as a creature driven and derided by vanity; and my eyes burned with anguish and anger.

Poslední asi dva týdny byly naprosto šílené, občas jsem se učila celou noc, občas jsem s tím po dospění do "fuck this shit o'clock" sekla. Při usínání mi před očima rotovala alfa-helix struktura. Ale už mám napsané poslední písemky z chemie, biologie a fyziky ve svém životě, jo! Do páteční půlnoci jsem ještě měla odeslat essay do francouzštiny, ale řekla jsem si, že už prostě nebudu dělat n i c a šla jsem místo toho do kina. Pokud vás ještě nějaké školní povinnosti čekají, přeji hodně štěstí a pevné nervy.

Už hrozně dlouho sháním knihy Tajný život Salvadora Dalího a Deník génia, ale prostě nejsou. Všude už je mají vyprodané. Avšak v rámci oddalovaní učení se fyziky jsem zase začala procházet různá internetová knihkupectví a vtom jsem to našla! Deník génia! Poslední kus! Zjistila jsem, že jej nemají na skladu, ale v jedné prodejně v Liberci, a tak jsem už chtěla začít plánovat cestu do Liberce. Ale naštěstí jsem (já hloupá :D) zjistila, že i z Liberce se to dá objedat :D. A tak jej konečně mám, u sebe doma, aww. Když pošťačka přinesla zásilku, oči mi svítily jako měsíc v periapsidě a musela jsem se držet, abych nadšením nazačala tančit nějaký oslavný tanec. Wohoo!

Stejně jako Tajný život Salvadora Dalího, i Deník génia napsal sám Dalí a jedná se o skutečné deníkové zápisky od roku 1952 po rok 1963. Achachach <3.


Konečně jsem si pořídila kalendář pro letošní rok, jaký jiný než s Dalího obrazy :D. Je šíleně velký a šíleně těžký a nemám ho kam pověsit, a tak mi zatím leží na odkládacím stolku a obdivuji jej v horizontální poloze.

 

Objednala jsem si taky Odyssea a Dubliňany od Jamese Joyce, jsem na ně úplně zvědavá. Kousek Ulysses už jsem si přečetla na internetu v angličtině, ale já strašně nesnáším číst dlouhé texty na počítači a momentálně si to nemám kde vytisknout, takže jsem ráda, že mám konečně knížku. Sice v češtině, ale co. Moc se mi líbí obaly těch knih. Jsou látkové a jemné na pohlazení :D. Chtěla bych si od Joyce přečíst všechno. 15.6. má vyjít i Portrét umělce v jinošských letech (taky má hezký obal :D). 

 

Miluju tyhle tyčinky, kdyby nebyly tak drahé, jedla bych je pořád! 

 

Nejoblíbenější jogurt! :D

13 comments:

  1. ty jsi úžasná, že čteš joyce, na mě by asi byl takový moc...modernistický =D a dallího miluju! (asi ne tak jako ty, ale miluju) a tu tyčinku musím vyzkoušet, každopádně tě obdivuju! =)

    ReplyDelete
  2. jogurt je nejlepší ze všech) miluju ho nadevše!

    ReplyDelete
  3. ty prebaly Joyce-ovejch knizek jsou hrozne bozi, nejradsi bych si je koupila jenom tak na vystaveni, hahaa
    x

    ReplyDelete
  4. dalí! yes! joyce! yes! jenom sedí a tiše závidím. :)

    ReplyDelete
  5. alnatura je supr značka, kupuju tam spoustu vloček a zrní atak!

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. děkuju:) jinak myslím, že jsem ten jogurt taky jednou měla:)

    ReplyDelete
  8. obdivuji Tvoji inteligenci a to jak jsi znalá ;) smekám!!

    ReplyDelete
  9. Ó, chápu tvou radost. Já osobně se můžu přímo zbláznit, když nějakou mnou sháněnou knížku NIKDE NEMAJÍ a nakonec ji seženu! Dalího mám doma a je to úžasná knížka. Tak čti, já jdu taky číst a měj se krásně ;-).
    Vivi

    ReplyDelete
  10. Tý jo, jestli přečteš Odyssea, tak budeš mít fakt můj respekt, protože fakt neznám člověka, co to dočetl :D

    ReplyDelete
  11. To je pěkná sbírka knížek. A Dalího kalendář musí být super! :D
    Ela

    ReplyDelete