Tuesday, June 4, 2013

Meet me in the pouring rain.

While we are postponing, life speeds by. - Seneca

Období "přípravy" na maturitu bylo jedno z nejotravnějších celého mého života. I když v očích nezávislého pozorovatele by to vypadalo spíš na příjemnou relaxaci. Většinu času jsem ležela na tvrdých deskách zavřeného zeměpisného atlasu a uvažovala nad tím, že možná když se jím hodněkrát praštím do hlavy, upadnu do kómatu a probudím se až v červnu. Jenže pak mi došlo, že by to stejně nic nevyřešilo..

V tomto období jsem se ovšem vskutku dozvěděla mnoho nových věcí. Se zaujetím jsem sledovala vývoj těhotenství Kim Kardashian (bude to holka!), zjistila jsem, co si údajně chtěl nechat na zadek vytetovat Niall Horan, s hrůzou se dívala na nové přírůstky tetování u Harryho Stylese či Cary Delevingne, poslouchala rozhovory s Jonem Kortajarenou v jeho mateřské španělštině, čemuž jsem rozuměla jen útržkovitě a udělala si test "which Disney princess are you?" (zkuste to, na mě ten výsledek dokonale pasoval! :D). Zkrátka věci, které by mě za jiných okolností vůbec nenapadlo dělat. Doopravdy jsem se začala učit až pár dní před maturitou, stihla jsem přečíst jen otázky do zeměpisu, ze kterých jsem navíc jednu neúmyslně přeskočila. Z knížek do češtiny jsem nečetla skoro nic, filmy taky neviděla, ani jsem moc netušila, o čem to vlastně všechno je. A do angličtiny a francouzštiny jsem neznala ani názvy otázek. Ale všechno nakonec dopadlo v pohodě :D. Ze zeměpisu jsem paradoxně dopadla nejhůř, přestože to byl jediný předmět, do kterého jsem se učila, vytáhla jsem si totiž tu jedinou otázku, kterou jsem vůbec nečetla. Jak překvapivé! Improvizací jsem to dotáhla na dvojku...stejně mě to ale štve! :D

Ach, konečně ten slastný pocit, že je vše za mnou. Celý gympl, lusknutím prstu... Ale místo toho, aby teď nastaly kýžené letní prázdniny, vytrvale prší. Roll on summer please.

Věci, které mi před nějakou dobou přišly z Monki.

Boží přívěsek na krk! Všichni se mě ptají, co to je...a já jim se záhadným úsměvem tvrdím, že je to ruda kryptonitu. Je dost těžký a neustále vytváří měňavé odlesky.


Boty, ve kterých jsem chtěla jít na maturitu, aby pro případ, že bych nezazářila svými vědomostmi, zazářily alespoň mé třpytivé boty.


Obaly, které padly na můj mobil a notebook jako ulité, přesto, že jsem při kupování ani nevěděla, jaké mají rozměry :D.


Nejlepší náušnice!



Tričko dvou různých vězňů (siamská dvojčata?) s knoflíkovým zapínáním na zádech.



Mám úchylku na kulaté brýle. Mám už sedmery. Sorry I'm not sorry.


Tajné vzkazy na nožkách!




Halenka, která o má o velikosti XS rozměry cirkusového stanu. Ale zato dokonalý vzor roztříštěného skla.


♥♥♥


Ten prsten mi něčím silně připomíná Fridu Kahlo.


Peněženka obyčejně neobyčejná v odstínu nezralých jahod. 


Roztomilí mývalové!


Jedna z mála věcí z povinné četby, co jsem četla i viděla. Obojí rozhodně doporučuju! Působivě depresivní atmosféra.


Teď ovšem na nějakou dobu odmítám číst cokoliv, co lze považovat za pořádnou literaturu, chci potěšit své zraky především díly nenáročně fotografickými.


Shromažďovala jsem své studijní materiály na hromadu a sama před sebou předstírala, že něco dělám.




P.S. Nutella je největší zlo.

7 comments:

  1. boty a okuliare sú úplne superácke!

    ReplyDelete
  2. to pruhovaný triko a ty rifle jsou úplně dokonalý ♥

    ReplyDelete
  3. jsi nejlepší, miluju tě a miluju tvůj vkus! piš častěji, to je jedno co;)=) třeba články o tvých oblíbených umělcích nebo spisovatelech nebo magazínech nebo internetových obchodech =D;)=)
    p.s. gratulace k maturitě!!! a užij si krásné léto;)=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ach, děkuji Josefínko!
      Dobrá, takové články bych měla docela chuť napsat, ovšem nejsem si jistá, jestli by to zajímalo někoho jiného kromě tebe :D. Ale co, ty mi stačíš!
      Taky si užij léto :))

      Delete
  4. Moc hezké věci! Hrozně obdivuji lidi, kteří nosí kulaté brýle. Na tenhle styl musí mít člověk prostě obličej, já si je jednou zkoušela a vypadala jsem fakt hrozně :D

    http://candy-in-my-pocket.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  5. Ten náhrdelník! A ty brýle! Krása!

    World By Bella

    ReplyDelete
  6. tak tak, aj ja to už mám za sebou, chápem ťa!
    a tie boty, tie sú krásne! vlastne všetko!

    Kejmy ♥.

    ReplyDelete