Wednesday, March 24, 2010

Excuse me, I think you dropped something. Your jaw.

Včera jsme se s kámoškou jen tak poflakovaly po městě a z nudy jsme zašly do Humanicu. Tam jsme vyzkoušely snad všechny boty, já jsem se zamilovala do úžasných černých páskových na patnácticentimetrovém podpatku. A chodilo se v nich fakt dobře, protože ty pásky byly až ke kotníku a noha v nich byla pevná. Potom jsem šla přes celé město až do Tesca, protože jsem potřebovala koupit čokoládu Lindt a ve městě ji nikde neměli. Ta, co jsem chtěla (s fíky a karamelem) stála 135 Kč. Rozmýšlela jsem se, jestli ji mám vůbec kupovat, to i některé bonboniéry stojí míň. Kupovala jsem ji pro babičku na narozeniny, protože vím, že ona tyhle čokolády miluje a mě nenapadl žádný jiný dárek.


Měla jsem na sobě ty nové průhledné wayfarerky a cestou jsem potkala nějaké dvě staré babičky, které se na mě se soucitem dívaly a "šeptem" (v jejich podání to byla spíše velmi hlasitá mluva, zjevně byly obě nedoslýchavé) říkaly „Chuděrka, já jsem ráda, že už jsem si koupila nové brýle."


Příští pátek se ve škole koná akce 24 hodin s knihou. V osm ráno to začíná a končí to opět v osm ráno v sobotu. Čte se jedna kniha a všichni účastníci se střídají ve čtení nahlas. Učitelka mě tam bez mého souhlasu napsala, ale mně se tam teda vůbec nechce. Rozhodnu se, až budu vědět, jaká kniha se bude číst. Na výběr jsou autoři Charles Dickens, Dan Brown, C.S. Lewis, Michal Viewegh a Mika Waltari. Šla bych tam jedině v případě, že by se četl Dickens. Čtením někoho jiného bych teda noc strávit nechtěla. Ale stejně mám v sobotu večer v plánu jít na koncert Charlie Straight. Vyspaná. A přes den nemůžu usnout, takže vyřešeno :D.

Včera večer jsem se dívala podruhé na The September Issue. Pokud jste to ještě neviděli, určitě se podívejte. Někomu sice může připadat stupidní natáčet dokument o vzniku zářijového čísla americké Vogue, ale podle mě to bylo dost zajímavé.

Tenhle článek jsem napsala u babičky, protože můj nevlastní otec mi zablokoval internet. Kretén. Přemýšlela jsem celou noc nad nějakým alternativním způsobem, jak se k interetu připojit, ale musím říct, že to docela dobře promyslel. Na wi-fi to zablokoval a dokonce i přestřihl ten kabel vedoucí k modemu.

Dneska jsme teda slavili babiččiny narozeniny. Spousta jídla. Poté, co jsem absolvovala povinný oběd a zákusek jsem se radši odebrala do jiné místnosti a sledovala dokumentární film o velrybách, abych nebyla tolik v pokušení.

Zítra pojedeme do Avionu, ale nemám žádné peníze. Zato mám nutkavou potřebu vykoupit celé H&M. A taky si koupit něco světle mentolově zeleného. Potřebovala bych cestou na chodníku najít pár tisíc.

5 comments:

  1. Tak to s těma babičkama mě rozesmálo :D
    SI mám rozkoukané a ještě jsem se nějak nedostala k tomu to dokoukat...

    ReplyDelete
  2. jé..ty boty bych chtěla vidět:) musíš mi je ukázat..nebo vyfotit až tam někdy budeš..já si ted koupila v Deichmanu boty na vysokém podpatku a mám z nich radost, už jsem si je zkoušela minulý rok ale tehdy mi je mamka nechtěla koupit, že prý někdy jindy jiné..jenže já na ně ted pořád myslela a hledala jsem nějaké podobné..a normálně jsem tam našla ty stejné:D:D..asi to značí že se neprodávaly ale podle mně jsou skvělé a mám z nich radost:D..
    ...jako to fakt řekly???:D:D...proboha:D hel ale skvělá fotka:)
    já bych na to 24 hodin s knihou uplně chtěla jít..ale nemůžu a uplně mě to štve:(
    hej to je...uplně hnusný od něj..já bych za to rodiče nenáviděla do konce života...né tak to samozřejmě ne:D..ale víš co..asi bych je zabila v záchvatu vzteku který bych měla..
    jééé..no tak to bych potřebovala taky..nemám ted taky peníze, ale příležitostně chodím o víkendu na brigadu takže aspon něco..
    jo a ještě k tomu internetu, chod kdyžtak do knihovny..registrovaní čtenáři ho prý mají zdarma..když jsem neměla já ten net, tak jsem tam byla a nic jsem neplatila..a i kdyby, tak je to myslim 20 na hodinu, takže to není moc..můžeš tam sedět celý den a bez keců..

    ReplyDelete
  3. hmm...moment, byl ten podpatek uplně jehlový? jestli jo, tak asi vím které myslíš..ty jsou úžasné no, ale nechápu že se na nich dá skvěle chodit:D...když jdu na jehlách tak mi vždycky z boku pozjíždí ten podpatek..je to asi o cviku ale nevím no..jsi dobrá jestli si v tom uměla chodit:) chci si vždycky vyzkoušet v obchodě ty nejšílenější boty, ale je mi blbé tam v tom chodit:D...potřebovala bych si je vzít domů a pak je tam zase vrátit:D

    ReplyDelete
  4. Teda s tím internetem je mi to opravdu líto... ještě by si místo knihovny mohla zkusit třeba internetovou kavárnu. Já jsem se do jedné u nás v Ostravě totálně zamilovala a kdybych nemusela chodit domů spát nebo se učit, tak tam sedím od rána do večera... :-)
    Ty brýle jsou úžasný, taky bych chtěla s průhlednými skly, ale asi bych si je nedokázala vzít... no dokázala byc si je vzít, ale asi bych nedokázala přežít ty pohledy a řeči, o kterých mluvíš... ale zase by to bylo jen od "unfashion" lidí... no ještě uvidím..A odkud je máš, smím-li se zeptat.. :-)
    jinak u nás ve škole 24 hodinové čtení nevedeme, ale máme třeba různé maratony ve čtení knih... loni to byl Don Quijote, kterého přečetl jeden borec za 5 hodin.... což mi přijde jako hrdinský čin.. ;-)
    jo a na té fotce ti to strašně moc sluší... :-)

    ReplyDelete
  5. Jako 'Indie kid' mě to taky rozesmálo. :D:D
    A je dost blbý, že tvůj nevlastní otec ti takhle něco zakazuje. Ještě když je NEvlastní. Ale tak nevím jak to u vás máte takže nemůžu posuzovat.
    Sluší ti to na te fotce ;) A jsem ráda, že bydlím v Brně a že u nás je zrovna to dobrý H&M. A na September issue se budu muset podívat. Dost mě to zajímá po tom, co jsem o tom slyšela.

    ReplyDelete