Tuesday, May 24, 2011

Inside all of us is a wild thing.

Žiju. I užívám.

V pátek jsem byla v kině na čtvrtém díle Pirátů z Karibiku. Ani nevím, proč jsem se rozhodla jít na tento film, když ani předešlé dva díly se mi (po prvním) nijak zvlášť nelíbily, ale nakonec musím říct, že to bylo celkem fajn. Nic nového, nic nečekaného, ale fajn. Ještě aby nebylo, když tam byl Johnny a taky na pár okamžiků zpívající Gemma Ward jako mořská panna.

V sobotu skvělá party, tančili jsme tam na nejpodivnější písničky, křtili cd s písní, kterou kámoš nazpíval na diktafon a byli svědky únosu jiného kámoše Flashem, kterým byl spoután, naložen na kolečka a odvezen, poté záchráněn Supermanem a námi oslavován, že se vrátil živ a zdráv.

A nějak mi nevyšlo pravidlo "party hard, study harder", protože jsem se probudila v neděli až v odpoledních hodinách a neměla šanci se naučit 32 stran biologie, kde přibližně každé třetí slovo je latinské (popřípadě z řečtiny). Po zbytku dne a celé noci strávené poznáváním nejrůznějších mořských potvor, zjišťováním, jak se jmenuje který váček jejich vnitřního ucha a podobně, jsem se dozvěděla i několik využitelných poznatků, jako že ryby jsou pouze laický název pro Actinopterygii, čili paprskoploutvé a že množné číslo piraně je pirani, ne piraně (alespoň podle učebnice biologie, která se jinak ve všech ohledech tváří jako vševědoucí) a poté jsem ulehla ke spánku něco málo před pátou ranní. Pondělek byl perný, to mi věřte.

Ale na zpříjemnění nálady jsem se dozvěděla jednu skvělou novinu, a to, že ten certifikát z francouzštiny mám v kapse! Jooo!

Tu halenku jsem si koupila v pátek, hodně oversized a z hrozně příjemného materiálu (který se ovšem taky hrozně žehlí, jak už jsem zjistila). Asi ji miluju, jedna z mých nejpohodlnějších věcí.


Věděla jsem, že to tričko musím mít, hned jak jsem ho uviděla, protože jsem nedávno měla prostě úžasný sen, ve kterém mi jistý člověk řekl přesně "Inside all of us is a wild thing" a spiklenecky mrkl. Viděla jsem ho poprvé před pár týdny a bohužel jsem u sebe zrovna neměla peníze a tak jsem později pověřila jeho koupí kámošku, která jela nakupovat, ovšem přestože je označeno mou obvyklou velikostí, je mi malé (proč nemůže ve všech obchodech odpovídat stejnému písmenku stejná velikost?).


6 comments: